HomeSzolgáltatásokMasszázsLávaköves masszázs

Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs mintegy 3000 évre nyúlik vissza. Egyes források szerint az ősmagyarok sámánjai is használtak a gyógyításhoz, felmelegített köveket.

Az Egyesült Államokban a lávaköves masszázs napjaink legrohamosabban terjedő alternatív masszázstechnikája. A kellemesen kímélő terápia az átlagos kezelésekkel ellentétben mélyebben relaxál, és könnyebben megteremti a test-lélek-szellem harmóniájának hármas egységét.

A bazalt lávaköveknek az átlagosnál magasabb a vastartalmuk, ezért erős magnetikus hatásuk miatt mélyen nyugtató, relaxáló hatást fejtenek ki azokra, akik kipróbálják ezt a masszázskülönlegességet.

Olajos masszázsról van szó, amelyet 40-50 C-ra hevített kövekkel végzünk.

A lávaköves masszázs nyugalmat és teljes pihenést biztosít, általa egy álomszerű állapotba juthatunk. A mozgások ritmusa és a kövek ereje a test egyedülálló, teljes ellazulását idézi elő. A masszázs során alkalmazott egészen lassú hullám és körmozgásokkal kényeztető, simogató meleg érzésen túl, a következő áldásos hatása van a terápiának: a csakrák a meleg hatására megnyílnak, ezzel utat mutatva az életenergia harmonikus áramlásának, egy abszolút mély ellazulás felé.

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel a meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellet a lélek is relaxál . A merev izmok és ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül.

A meleg követ a test különböző pontjaira helyezve a kő rezgéseit felhasználva mély relaxációt és harmonikus állapotot érhetünk el. Javítja a vérkeringést, élénkíti az idegműködést, segíti az immunrendszert.

A lávaköves masszázs a modern életvitel stresszének ellenszere.

Kúraszerű alkalmazása javasolt, de már egy kezelés is érezhető változást eredményez.

A lávaköves masszázs minden olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint az összes többi masszázs, azonban a meleg kövek felerősítik ezeket a hatásokat.

A masszázs csakra terápiával és indiai fejmasszázzsal fejeződik be. A csakrák az egyes szervek és szervcsoportok működésével hozhatók összefüggésbe. Ezeket serkentik, stimulálják a szintén felmelegített csakra kövek, amelyek nemes kövek. Az indiai fejmasszázs során ellazul a fej, a vállak, a nyak és az arc. Mély fizikai és szellemi relaxációt biztosít, ezáltal csökkenti a fizikai és szellemi feszültséget.

3 hozzászólás
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.